Jasmin pirinci 1000g
Jasmin pirinci, esas olarak Tayland'da yetiştirilen ve Asya mutfağında kullanılan uzun taneli bir pirinç türüdür. Ana tedarikçisi Tayland olmasına rağmen, jasmin pirinci şu anda Kamboçya, güney Vietnam ve Laos'ta da yetiştirilmektedir. Özelliklerinden biri, jasmin çiçeğini andıran hafif belirgin, tatlı bir aromadır - ismi buradan gelmektedir. Ayrıca, bazen bal olarak adlandırılan, belirgin ama çok hafif bir tatlılığa sahiptir. Jasmin pirinci birçok besin değerine sahiptir. Öncelikle, mükemmel bir karbonhidrat ve protein kaynağıdır ve aynı zamanda az yağ içerdiği için spor yapan veya kilo vermek isteyen kişiler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Sindirim sorunları olanlar tarafından da tüketilebilir - jasmin pirinci kolay sindirilebilir ve mideyi yormaz, ancak tokluk hissi bırakır. Pirinç, glütensiz bir üründür. Ayrıca B vitaminleri, E vitamini ve potasyum, magnezyum, çinko, demir ve fosfor açısından mükemmel bir kaynaktır.